Elsker du spring og gymnastik, så er en Airtrack noget af det bedste du kan få. En Airtrack er rigtig god til gymnastik, parkour og cheerleading. Men også mange som ikke går til gymnastik, syntes den er rigtig sjov at bruge. Ikke alene er den sjov at bruge for både børn og unge, men det er også virkelig god træning af muskler og koordination. Men med så stort et udvalg af forskellige modeller, længder og tykkelser kan det være noget af en opgave at vælge den bedste Airtrack til dit behov.
Så lad os ser lidt nærmere på en lidt anderledes tilgang til dette problemet, nemlig fordelen ved at købe 2 små frem for en stor Air track.

Airtrack længde

Jo længere en Airtrack du køber, jo flere spring har du mulighed for at sammensætte. Dette gør at du har mulighed for at få mest mulig fart og højde på dine spring, hvilket gør den noget sjovere at bruge for erfarne gymnaster. Er du nybegynder så er en 4-5 meter ofte et rigtig godt sted at starte ud, da du det første år vil få rigeligt glæde af en sådan. Senere vil måske gerne lige have en meter eller 2 ekstra på for at kunne lave lidt flere spring.
Problemet med de lange Airtracks, er at de godt kan blive ret tunge at slæbe rundt på. Så skal de ind og ud i haven dagligt, eller med over til en veninde, så bliver en 6 meter hurtig lidt for klodset og tung at slæbe rundt på.
Jo bedre en gymnast du er, jo længere en Airtrack vil du sikkert gerne have.

Single Airtrack

Når du vælger længde på en single Airtrack, så skal du overveje hvor den skal bruges. Er det kun ude i haven, så er en 5-6 meter måske et rigtig godt valg til dig. Men mange ønsker også at kunne træne inde de dage hvor vejret ikke lige er til udetræning, og her er det de færreste som kan få plads til en 6 meter Air track inden for.
Husk også på at en 15cm høj 6 meter lang model vejer lidt over 30kg så den for de yngre brugere godt blive en tak for tung.
Skal den stå fast nede i træningsklubben eller i en et træningsrum i jeres kælder, så er det et rigtig godt valg. Men skal den flyttes ofte, kan den en lang Air track godt blive træls at slæbe rundt på.
Ønsker du alligevel lidt ekstra længde til din single Air track model, så er der til nogle modeller (GymPlay f.eks.) mulighed for at tilkøbe forskellige ekstra produkter som springboards, incline mats, landingmats osv. som vil give dig mulighed for at få lidt ekstra længde på din bane.

Single Airtrack bane med springboard og landingmat

Dobbelt Airtrack

En løsning på overstående problem kunne være at købe 2 x 3 meter GymPlay Airtracks. GymPlay Air tracks har velcro i enderne, og med deres Velcro Connector, kan du koble 2 Airtracks sammen til en lang. Der kan være flere fordele ved en sådan løsning. For det første kan du vælge at købe dem over 2 omgange, hvilket betyder du ikke skal have så mange penge op af lommen på en gang eller vente helt så længe på at få den Airtrack du længe har ønsket dig. En anden fordel er mange har plads til en 3 meter model inde, så du derved kan benytte den ene af dem til inde træning, og de dage hvor vejret er til det, så tager du begge med ud i haven og benytter som en lang. Du har her også mulighed for at tage den ene med rundt da en Airtrack på 13-14 kg er noget som mange godt kan bære rundt på.
Så for rigtig mange så vil en dobbelt Airtrack løsning faktisk være den bedste løsning du kan vælge. Du skal dog være opmærksom på at det ikke er ret mange mærker som du har mulighed for at sætte sammen. Jeg ved dog at GymPlay modeller har mulighed for denne feature. En feature som jeg bestemt varmt kan anbefale til de fleste.

Gymnastik på en Airtrack er rigtig sjovt, og noget som langt de fleste aktive børn og unge elsker. Så er du en af de mange der syntes at dit barn tilbringer for meget tid inde foran computeren eller ipadden, så kunne en Air track måske være en oplagt mulighed for at lokke dem mere ud?.

Læs også: Gymnastik på Airtracks

Personligt vil jeg anbefale en dobbelt Airtrack løsning hvis du har pladsen til også at træne inde på den ene af dem. Skal du udelukkende træne ude i haven, og kan du klare at bære rundt på 30kg når den skal ind og ud fra hvor den er opbevaret, så kan du overveje en lang single model. Men i de fleste tilfælde er dobbelt Airtracks en rigtig god løsning.

Filed under: Sport

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!