Airtrack træning i hjemmet med MelanieJeg har for nyligt købe en af disse smarte Airtracks til min datter efter hun har plaget mig i flere måneder om at få en. I starten tænkte jeg at det var noget pjat og spild af penge, men jeg begynder faktisk godt at kunne se det smarte i en sådan.
Hvis du ikke ved hvad en Airtrack, så er det kort fortalt en 3-5 meter lang gymnastikmåtte som er fyldt med 10cm luft. Det gør at du lander blødt hvis du fejler et spring og lander forkert, men det giver også en del ekstra kraft til springene, så du kommer højere op en normalt. Dette gør almindelig gymnastik træning ekstra sjov. Nu har jeg haft fornøjelsen af at se min datter Melanie træne på den i snart 3 måneder, og der er sket rigtig meget frem gang på den tid. Hun har dyrker gymnastik i flere år, men den fremgang hun har haft de sidste 3 måneder er meget større end hvad der før var sket på et år.
Den hjælp som en Airtrack Trainer giver, gør at du har nemmere ved at udføre de spring som måske var lidt for svære at lave uden hjælp. Dermed lære du hurtigere de spring og har mulighed for at træne dem på Airtracken i nogen tid, og så vil du efterfølgende med stor sandsynlighed også kunne udføre springet uden brug af Airtracken. Det giver en fordel som ikke ville være muligt uden brug af Airtracks.

Airtrack er sund træning

Jeg har kigget en del på når Melanie træner på sin Airtrack og kan se det bestemt ikke er en dårlig form for træning. Jeg selv en baggrund som instruktør i forskellige centre, og interessere mig derfor meget for sport og fitness.
Fordelen ved at træne på en Airtrack, er at du på ingen tid får pulsen helt i top, hvilket er rigtig god træning for både din kondition og for dit kredsløb.
Du bruger så godt som alle dine muskler når du laver de mere komplekse spring serier på Airtracken og med maksimalt kraft, hvilket er en virkelig god form for styrketræning for hele kroppen.
Derudover styrker du kroppens smidighed og koordination når du trainer på en Airtrack.

Alt dette tilsammen gør at du får en meget komplet form for træning når du benytter Airtracken, og du får mere ud af blot 15-20 minutters airtrack træning, end du vil gøre i et fitness center eller hvis du løb eller cyklede en tur.
Dette er også en af grundene til at jeg har skrevet denne artikel, i håb om at sætte lidt mere fokus på brugen af Airtracks, en trænings type som både er sund og sjov for dit barn. Især hvis barnet i forvejen elsker sport hvor man bruger kroppen.
Jeg har se at Airtracks typisk bruges inden for gymnastik, hvor de også har større konkurrencer og opvisninger i Air tracks, men også inden for andre typer af show sport som visser typer af kampsport, parkour og cheerleading benyttes disse Airtracks i stor stil. Jeg kan også nemt forestille mig det er noget nemmere at øve parkour spring på en Airtrack frem for på et betongulv.

Airtracks træning til hjemme og haven

Vælg den rigtige Airtrack

Der er efterhånden kommet en hel masse forskellige Air track modeller på marked, hvilket gør at det bestemt ikke er nemt at finde den rigtige model til dig barn. Jeg gjorde selv en del overvejelser inden jeg købte en til Melanie, og her faldt valget på en billig Gymplay FlipZ.
Grunden til at jeg valgte denne billige Airtrack, var at jeg ikke var klar over om det overhoved var noget hun gad at bruge i mere end et par måneder. Lidt som den Berg trampolin jeg købte til hende sidste år. Den var rigtig sjov i starten, men efter lidt tid blev hun træt af den.
Helt anderledes så det ud med Airtracken, den er hun stadig rigtig glad for og er i gang med at spare sammen til en endnu større model. Så set i bagklogskabens baglys, så burde jeg måske have valgt en lidt større model fra starten af, da hun allerede var ret erfaren inden for gymnastik.
Mit råd vil være at hvis dit barn ikke allerede er dygtig til det Airtracken skal bruges til, hvad en det er gymnastik, kampsport eller parkour, så køb en lille billig 3 meter model. De kan fås til under 2.000 kroner, og nogle gang billigere når der er tilbud. Hold dig langt fra de helt billige modeler man nogle gange ser på udenlandske sider, det er bras og mere legetøj end et rigtigt gymnastik redskab.
Fordelen ved den lille model, er at du kan træne inde på den også, så frem du har lidt ekstra plads. Den er nem at pumpe op og sætte op ude i haven. De større modeller kan godt være lidt tunge, og så skal dit barn muligvis have lidt hjælp til at sætte Airtracken op.
Har baret en del erfaring inden for sin sport eller et lidt ældre barn, så er 3 meter modellen lige lille nok. Her vil en 4 eller 5 meter model være et bedre valg, og gerne ned som også er lidt tykkere. F.eks. en 15 cm model.
Dermed får du en længere bane at lave dine spring på, kan sammensætte endnu mere komplekse spring for maksimal sjov og træning. Samt den ekstra tykkelse giver lidt mere kraft og højde på springene.
Er dit barn gymnast op rigtig højt niveau, så kan du godt risikere at skulle ud i en endnu større Airtrack bane på 6-8 meter og 20cm i tykkelsen, men så er det ikke blot en bane man sætter op selv på 2 minutter lige som den lille. Derudover begynder prisen også at blive halv dyr, hvilket gør at det kun er en løsning for dem med penge nok, eller for folk som virkelig brænder for det.

Kort sagt, så er Airtrack træning en virkelig sjov og effektiv form for træning for dit barn. En form for træning som bestemt kan anbefales og som jeg ikke tror at barnet bliver træt af i løbet af et par måneder.

Filed under: Sport

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!