Leder du efter en god julegave til det aktive barn, så kunne en trampolin eller en Airtrack måske være det helt rette valg. Der er her ikke tale om billige julegaver, men er målrettet dem som ikke er bange for at bruge 1.500 til 5.000 på en julegave til deres barn eller barnebarn. Men det vigtige her er at du ikke skal se på det som en traditionel julegave, men et stykke træningsudstyr lidt på samme måde som hvis du hver måned smider 200 kroner plus det løse, for at dit barn kan gå til fodbold. Med en Airtrack eller trampolin får du et stykke træningsudstyr der vil kunne bruges hjemme i flere år, og dermed sørge for at dit barn for den motion der skal til i hverdagen på en sjov og lidt anderledes måde. Ikke alene er disse produkter super gode til træning og motion, men børnene elsker også at bruge dem, enten alene eller i fællesskab med sine venner. Så dermed slå man 2 fluer med 1 smæk. Men lad os starte med at se lidt på fordele og ulemperne ved Airtracken, den mest populære type gymnastikmåtte du kan få nu om dage.

Se flere eksempler på Airtracks i denne webshop

Hvorfor købe en Airtrack i Julegave?

I modsætning til en trampolin, kan du tage Airtracken med rundt til vennerne og bruge den der. Noget som vi ofte ser børnene gøre. Airtrack står ikke og fylder i haven når den ikke bruges, men kan fint pakkes sammen og gemmes væk efter brug.
Det er ikke helt så nemt at lave spring på en Airtrack som nybegynder som det er på en trampolin, da trampolinen giver meget mere hjælp end Airtracken. Men i takt med at man bliver bedre til de forskellige spring, så begynder Airtrack efter min mening at blive sjovere at bruge end trampolinen.
Airtracks fås fra omkring 1.500 og op efter, jo større en model du vælger, jo mere koster den. Til de mindre børn og dem uden ret meget erfaring med spring, så er en lille model at foretrække da den er nemmere at have med at gøre, billigere og lettere. Til de ældre eller mere erfarne gymnaster, er en tykkere og længere model et must, eller ender de hurtigt med at blive træt af den.

Læs mere om hvordan du vælger den rigtige Airtrack

Hvorfor købe en trampolin i Julegave

Trampoliner fås fra cirka 2.000 og opefter og derfor heller ikke en billig julegave. Men du får så et træningsredskab som er super sjovt at bruge til både leg og motion. En gode måde at få børnene væk fra computeren og ude og motionere lidt mere på en sund og effektiv måde. Selvom der er en lille chance for at komme til skade på trampolinen, så er det en af de former for træning som er mindst belastende for kroppen, og en træningsform som er rigtig god for immunforsvaret, da de mange spring virkelig sætter gang i lymfe systemet. Når du skal vælge en trampolin som gave, vil jeg anbefale ikke blot at finde den billigste model du finde, men at købe en i et ordenligt mærke som f.eks. en Berg trampolin. Ikke alene er sikkerheden større og kvaliteten meget bedre, men den er også betydelig sjovere at bruge når du når et hvis niveau. Undgå også at købe en alt for lille model, da man igen hurtigt bliver træt af den og ville ønske man havde en større trampolin at springe på.
Er man træt af den står og ser lidt træls ud i haven, så kan du overveje en nedgravet trampolin, så er meget mere diskret. Husk dog på at det er lidt af et arbejde at få den gravet ned, og kan blive ret dyrt hvis du ikke selv orker det. Personligt vil jeg til en hver tid foretrække en nedgravet model. Dels fordi man ikke ser den på samme måde, og fordi den er noget mere sikker at bruge og du på en sådan model faktisk kan undlade sikkerhedsnet.

Læs mere om Gymnastik på en Airtrack

Hvad enten du vælger en trampolin eller en Airtrack til julegaven, så går du ikke galt med nogle af dem. Begge er sjove for barnet at bruge og kan give masser af motion hver uge. Selv om vinteren ser vi ofte børnene hoppe rundt på trampolinen eller Airtracks i sneen.

Airtrack til haven - et godt alternativ til en trampolin

Filed under: Sport

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!