Der er stadig en hel del som faktisk er lidt i tvivl om fordelen ved at smide en masse tid og penge efter SEO her i 2023. I takt med at de organiske søgninger bliver mindre synlige og vi får flere sponsoreret annonceret i toppen af søgeresultaterne, featured snippets og lignende, så er der flere og flere som begynder at tvivle på effekten af SEO.
Men er der så stadig nogle fordele ved at benytte seo optimering her i 2023 eller kan du lige så godt smide pengene i andre typer af online marketing som Google Ads eller de sociale medier?

SEO fordele

Der er selvfølgelig stadig en lang række fordele ved at fokusere på søgemaskineoptimering i 2023. Selvom der går flere kliks til betalt annoncering som Google Ads, featured snippets, Google shopping osv, så er der stadig cirka en 1/3 som klikker på det første naturlige resultat. Dette tal er noget højere end hvis du ser på selv de bedst optimerede Google Ads kampagner.
På plads 2 på de organiske resultater er dette tal faldet til omkring 25% hvilket stadig er rigtig højt, og går vi ned til plads 2, så er CTR på cirka 18% hvilket også er helt fint. Disse tal skal vi så hold op i mod at der stadig kommer flere og flere online, så den faktiske mængde kliks du får her i 2023, er ikke så forskellig fra den mængde kliks du fik i 2018 for samme placering.
Er du usikker på hvad SEO overhoved dækker over så læs vores gamle artikel – Hvad er SEO?

Den store fordel ved SEO er at du bliver vist når folk søger efter en bestemt ydelse eller et produkt. F.eks hvis du står og skal bruge en ny hjemmeside og så laver en søgning på webdesign Aalborg, pris hjemmeside nørresundby osv. Her står der en og er næsten direkte klar til at købe, så dukker din hjemmeside frem blandt de første resultater, er der en god chance for at lande en kunde på en sådan søgnining.
Det samme gælder for produkt søgninger, hvis en søger et LG 2023 Oled TV, og dette er et produkt du sælger til en fornuftig pris, så er der igen gode muligheder for at lave et salg.
Det betyder i bund og grund at konverteringsraten på organisk trafik fra Google ofte er ret god, hvilket gør at SEO bestemt stadig er yderst relevant.

SEO i 2020

Kom i gang med SEO

Er du stadig ikke kommet i gang med søgemaskineoptimering så kommer her en kort liste over hvad du skal gøre. Den nemmeste vil selvfølgelig være at hyre et SEO firma som Alphaweb Aalborg til opgaven, men hvis du gerne vil spare penge på søgemaskineoptimering så er der selvfølgelig også en del ting som du selv kan gøre.

Få nok indhold på din hjemmeside

Content er stadig en vigtig del af SEO, så har du ikke nok indhold eller er dit indhold ikke relevant nok, så glem alt om de gode placeringer på søgemaskinerne.
Godt indhold når vi snakker SEO, er indhold som har de søgeord du er interesseret i, i teksten, overskrifter, side titel osv. Gerne en god lang tekst på 2000 ord med billeder og evt. vidoer.
En side skal typisk optimeres til 1 hoved søgeord + evt. et par relaterede ord. F.eks hvis du er frisør, så kunne dit søgeord være frisør Aalborg, og relaterede ord kunne være bedste frisør Aalborg, priser frisør Aalborg osv.

Sørg for at din side er teknik optimeret

Teknisk SEO er noget som bliver mere og mere vigtig. Dette betyder kort og godt at der ikke skal være tekniske fejl på din side, at din vises hurtigt for de besøgende, alle links virker, er opsat de rigtige typer af schema markup og korrekt brug af canonical url’er.
Teknisk søgemaskineoptimering kan være lidt kompliceret og derfor en ting som du kunne overveje at hyre et webbureau eller SEO firma ind til.

Styr din domæne autoritet med linkbuilding

Uden autoritet kan det være rigtig svært at opnå de placeringer du ønsker. Især på ord hvor der er lidt konkurrence på. På “Lette” søgeord, er denne del ikke så vigtigt, men så snart at dine konkurrenter også begynder at SEO optimere deres hjemmeside, så er det ikke længere nok blot at have en hjemmeside som er optimeret til søgemaskinerne. Så er næste punkt som adskiller fårene fra bukkene. Og det er så her at linkbuilding kommer ind i billedet. Gode links fra andre relevante hjemmesider kan øge dit domænes autoritet, og derfor give et boost over de konkurrenter som endnu ikke er kommet i gang med linkbuilding.

Filed under: Virksomheder

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!