Web design og udvikling af ny hjemmesideSidder du og overvejer at få en ny hjemmeside eller webshop til din virksomhed? Så er der en del ting du skal huske på inden du kaster du i opgaven. I dag kommer vi lidt nærmere ind på et par af de overvejelser du bør gøre dig, inden du selv udvikler eller bestiller en ny hjemmeside.
Lad os få set lidt nærmere på nogle af de mere vigtige ting du skal tænke på.

Læs også: Ny Hjemmeside – sådan kommer du i gang

Valg af CMS system til hjemmeside

Mindre mindre du blot har brug for et lille online visitkort, hvor dine kunde kan finde dine åbningstider og adresse, så har de fleste brug for en hjemmeside hvor de relativt nemt kan tilføje nye indtil eller rette i det gamle. En side som code10.dk her – er lavet i et CMS system kaldet WordPress. Fordelen ved at bruge et CMS system (content Management System) er at du uden den store kendskab til ting som PHP, HTML og CSS kan rette i dit eksisterende indhold, eller nemt tilføje nyt indhold til hjemmesiden. Dette er en kæmpe fordel i forhold til de klassiske HTML hjemmesider.
Langt de fleste som ny om dage får lavet en ny hjemmeside benytter sig af systemet WordPress. WordPress er gratis, nemt at bruge og hurtigt at komme i gang med. Det er også det system som har flest muligheder når det kommer til udvidelser og ekstra funktioner. Men hvad hvis du hellere vil have noget andet? Så er dette bestemt også muligt. F.eks. med systemer som Wix, Joomla eller Drupal. Wix er blevet ret populært til private hjemmesider og bloggere, mens både Joomla og Drupal over de senere år har tabt stor markedsandel til WordPress. Så med mindre du har en god grund til det – så overvej om du ikke også blot skulle vælge WordPress til din nye hjemmeside.
En anden fordel, er at du i WordPress nogenlunde nemt kan skifte til et helt nyt webdesign uden at skulle ligge alt indhold som tekster, billeder, videoer m.m. ind igen. En anden stor fordel ved WordPress, er at du hurtigt og nemt kan tilføje et webshop modul, og dermed sælge dine produkter eller vare direkte fra webshoppen, uden at skulle ud og bygge et nyt shopping cms system fra bunden. Det kan spare dig rigtig mange penge.

Valg af Webdesign

Det er selvfølgelig ikke lige gyldigt hvordan din hjemmeside ser ud. Den skal gerne fremstå pæn og professionel når de besøgende kommer ind på den. Og gerne være i et design der afspejler din virksomhed og samtidig henvender sig til målgruppen. Andre ting som du bør overveje allerede i design fasen, er ting som brugervenlig, mobilvenlig, seo optimering og load hastigheder. Dette kan ofte spare dig for en del penge og tid senere hen.
Heldigvis er det i de fleste CMS systemet muligt at skifte webdesign hvis du får brug for et nyt eller det du valgte bare ikke fungere optimalt. Ofte vil det kræver lidt hjælp fra en webudvikler, men det er meget billigere end at få lavet en helt ny hjemmeside fra bunden.

Læs også: Fordele ved at bruge SEO optimering

Valg af webhotel

Jo hurtigere din hjemmeside vises, jo bedre en oplevelse får dine brugere, og samtidig kan det også forbedre dine placeringer på søgemaskinerne. Du kan selvfølgelig lave en del hastigheds optimeringer men ligger hjemmesiden på et langsomt webhotel, så kommer du ikke langt. Der er ingen grund til at vælge en dedikeret server, hvis du har en almindelig firma hjemmeside med 1000 besøgende om måneden. Har du derimod en webshop med 1000 besøgende i timen, så ville det måske give rigtig god mening med en ligge hjemmesiden på en kraftig server, som kun din hjemmeside er på.
Så find et niveau som er passende til det behov du regner med at få over det næste op. Du har jo altid mulighed for senere at opgradere til en bedre løsning.

Optimering af hjemmeside

Når din hjemmeside så er oppe og køre kan det som regel være en god ide med lidt ekstra optimering. Det kan være ting som ekstra sikkerhed, der minimere chancen for at nogle hacker din hjemmeside. Især de mere populære systemer som eksempelvis WordPress er ofte et mål for hackere, så er dit system ikke altid opdateret, risikere du at siden bliver hacket eller inficeret med virus. Så lidt ekstra sikkerhed er næsten altid en god ide. En anden vigtig optimering er hastigheden. Med ekstra caching, minimering af billede størrelser og komprimering af script og stylesheets kan du ofte få din hjemmeside til at vises meget hurtigere. Noget som igen kan føre til mere tilfredse besøgende og dermed flere henvendelser.

Filed under: Virksomheder

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!