Firmaet med24 har skabt stort success især via salg af deres nye graviditetstest og er blevet en online succes historie i Nordjylland. Men hvad er en graviditetstest? I denne tekst vil du have mulighed for at læse omkring det at bruge en graviditetstest. Testen kan hjælpe med at informere dig om du er gravid eller ikke. Igennem teksten vil der være nogle forskellige hovedpunkter som giver dig et hurtigt overblik over hvad du kan læse i teksten eller du kan se eksempler på disse test under vores henvisningskilder eller direkte inde på babyornot.dk.

Hvordan virker graviditetstesten?

En graviditetstest virker ved at detektere tilstedeværelsen af et specifikt hormon kendt som humant choriongonadotropin (hCG) i en kvindes urin eller blod. hCG er også kendt som “graviditetshormonet”, og det er til stede i kroppen kort tid efter et befrugtet æg har fastgjort sig til livmodervæggen og begynder at producere dette hormon. Nedenfor vil fokus være på hjemme-graviditetstests, som typisk anvender urin.

Hvordan graviditetstest med urin virker:
Teststrimmelens struktur:

Graviditetstesten inkluderer ofte en teststrimmel, der er belagt med antistoffer, som kan genkende og binde sig til hCG.
Strimlen indeholder også en type markør, ofte en farve, der reagerer, når antistofferne binder sig til hCG.
Udførelse af testen:

Brugeren placerer testen i en strøm af urin (eller nedsænker den i en prøve af urin), hvilket tillader urinen at bevæge sig op ad strimlen via kapillæraktion.
Når urinen bevæger sig op ad strimlen, vil eventuelt hCG i urinen binde sig til antistofferne og initiere en farvereaktion.
Resultatet vises i et særligt vindue og afhænger af testtypen. Oftest er der tale om en eller flere linjer eller et plus/minus symbol.
Aflæsning af resultatet:

En farvelinje, et plus eller et andet symbol i testvinduet indikerer typisk, at der er detekteret hCG, og at personen derfor er gravid.
Ingen farveændring eller et minus symbol indikerer generelt, at der ikke er detekteret hCG, og at personen ikke er gravid.
Det skal bemærkes, at ingen test er 100% nøjagtig, og det er muligt at få falsk-positive eller falsk-negative resultater. Forskellige faktorer kan påvirke nøjagtigheden af en graviditetstest, såsom:

Hvor tidligt i graviditeten testen tages: hCG niveauerne er lavere tidligt i graviditeten og stiger med tiden.
Hvordan testen anvendes: At følge instruktionerne præcist er afgørende for et pålideligt resultat.
Testens holdbarhed: Udløbede eller fejlproducerede tests kan give upålidelige resultater.
Hvis en hjemme-graviditetstest viser et positivt resultat, anbefales det generelt, at følge op med en sundhedstilbyder for yderligere test og vejledning. Hvis testen er negativ, men der stadig er mistanke om graviditet på grund af udebleven menstruation eller andre symptomer, kan det også være en god idé at konsultere en sundhedstilbyder eller afprøve en ny test efter nogle dage.
Populære mærker inden for graviditetstest er f.eks. Valmed, Clear and Simple, Babyplan, WooCommerce, Shopware, Clearblue.

Læs mere om WooCommerce.

Hvornår kan jeg udføre en graviditetstest?

Når du skal mål hormonet HCG i urinen, så skal man tidligst gøre det den dag man forventer menstruationen. Hvis du foretager testen tidligere, kan du ikke være sikker på det resultat som afgives. Derudover skal det siges, at ca. Halvdelen af kvindens befrugtede æg vil gå til grunde i løbet af de første 6 uger. En stor mængde æg vil gå til grunde inden at menstruationen udebliver, og derfor er en positiv graviditetstest ikke således ensbetydende med en graviditet. Rent faktisk kan man sige, at jo længere man venter med at udfører testen, jo større er sikkerheden for et korrekt resultat.
Når du køber dig en test, så læs først brugsanvisningen, denne kan give dig et godt indblik i hvornår og hvordan du skal benytte den test som du har købt. De fleste tests kan tages kan tages alle timer i døgnet, men det kan dog bedst forsåles at tage udfører testen om morgen, da urinen er mere koncentrat om morgen.

Hvor lang tid går der før resultat?

Hvis du har fuldt brugsanvisningen og taget den som skrevet, så er det normale at du kan aflæse på teststrimlen 1-5 minutter efter om vedkommende er gravid eller ikke. Dette er vigtigt at man aflæser den inden for denne tid, fordi hvis at den har lagt forlænge, kan farverne ændres og resultatet kan blive usikkert og ikke vise det korrekte resultat. En god huske regel er maks 10 minutter.

Køb af graviditetsteste

Man kan købe sådan en test rigtig mange steder. Du kan købe dem steder som internettet og frem til apoteket. På internet findes der webshops som sælger pakker hvor der eksempelvis er 10 stk., så du kan holde øje med om du er gravid flere gange på året hvis du føler at du har de underligt. Derudover hvis du gerne vil have noget vejledning indenfor dette emne, så kan de helt sikkert hjælpe dig. Pris niveauet ligger på omkring 15 kr på styks på internettet, og mellem 20-25 kroner i mange af de lokale butikker. Så som med alt andet er det ofte gode penge at spare ved at købe sin graviditetstest online fremfor lokalt.

Filed under: Diverse

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!