Find den rigtige tømrer

Valg af tagsten til et nyt tagStår du lige som jeg, og overvejer om det ikke er tid til at få lagt et nyt tag på dit hjem, så er der en hel del overvejelser man skal tage stilling til, inden man går i gang med opgaven.
En af de vigtigste ting du skal overveje, er at finde den helt rigtige tømrer. En som du ved kan løse jobbet og samtidig hjælpe med rådgivningen, især hvis du ikke selv har helt styr på de mange muligheder, for der er rigtig mange når man skal have lagt et nyt tag. Skal det være den lokale tømrer fra Sæby, eller et stort landsdækkende firma, eller et mellemstort tømrerfirma fra København eller Aalborg? Der er ofte fordele og ulemper ved hvad en løsning du ender op med.

Fordele ved den lokale tømrer

En af de store fordele ved at vælge en lokal tømrer, er at han har kendskab til dit kvarter og ved hvad der vil passe ind. Han ved hvor de forskellige materialer kan købes i en fart, hvis man lige pludselig er løbet tør for et eller andet under projektet. Samt er man tilfreds med det stykke arbejde, de udfører, så er chancen for at man bruger den samme tømrer igen, jo ret stor, og på den måde får man på sigt opbygget et arbejdsforhold til sin fagmand, som kan gøre nye opgaver noget nemmere. Et eksempel på et sådant firma kunne være Handy Sten fra Aalborg eller Effectio fra Sæby. Her er en artikel med lidt info til hvordan du bedst finder den rigtige håndværker eller handyman til jobbet – Læs vores guide her

Fordele ved at vælge et større firma

Vælger man de store firmaer, så ved man at de ofte har de ting der skal til for at løse opgaven. F.eks. har de selv stillads, lift eller hvad der nu end måtte være behov for. De har ofte flere kompetencer at trække på, hvis man skulle rende ind i nogle uforudsete problemer. Derudover er de ofte bedre rustet til at kunne tilbyde total løsninger, hvis der f.eks. skal installeres ruder i taget eller trækkes strøm. Med et mindre firma som f.eks. Effectio er der også gode penge at spare, i forhold til de større. Dog vil der altid være opgave disse små firmaer ikke kan løse, og på den måde kan det i nogle tilfælde godt være smart at være det store tømrer firma.

Valg af tagtype

Et af de andre store udfordringer ved at få lagt et nyt tag, er at beslutte sig for hvilken tagtype man ønsker. Skal det være det klassisk tegltag i sort glaseret teglsten, et pænt og naturligt skifertag i naturskifer, eller et moderne ståltag som kan ligges på dit eksisterende tag? Der er faktisk mange overvejer i denne fase, og hvis man ikke lige kender til de mange fordele og ulemper ved hver tagtype, så kan denne opgave for mange godt virke temmelig kompleks. Derfor kan det være en rigtig god ide at tage en tømrer med på råd. F.eks er der mange tømrerfirmaer, som f.eks. Tagproffene, der tilbyder et gratis tagtjek. Her kommer der så en professionel tømrer eller tagdækker ud, og hjælper dig med at træffe denne beslutning, evt. også giver dit et tilbud på jobbet. Alt sammen uden at det koster dig noget. De håber så selvfølgelig efterfølgende, at du har været så tilfreds med deres service, at det bliver dem du så senere vælger at hyre til jobbet.

Er du gør det selv typen, kan man i mange tilfælde godt selv udføre arbejdet. Dog er det noget som kræver en del, så vis man slet ingen erfaring har med et større tømrer projekt, så er det ikke noget man selv bør give sig i lag med. Til gengæld kan der være en del penge at spare, ved selv at fjerne det gamle tag, noget som ikke kræver så meget snilde og erfaring. Her er en lille video, der beskriver hvordan man fjerne tagsten fra sit gamle tag.

Filed under: Diverse

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!