sådan kan et oktoberfest kostume også se ud.Så er det igen ved at være tid til den store oktoberfest, og har man ikke allerede fundet sine gamle tyroler kostumer frem, så er det måske tid til at kigge som om efter et nyt. Har man før deltaget i en tyroler fest, så ved man hvad man skal lede efter, men er det første gang du står og skal købe et tyroler kostume, så kommer her lidt inspiration.
Tyskland eller Danmark?
Det er ikke helt lige gyldigt om du skal til oktoberfest på den lille lokale kro eller du skal til den store Oktoberfest i München. Er det tale om en mindre fest her i Danmark, så kan du fint slippe afsted med at tage dertil med strømperne trukket godt op over knæene, eller i en ultra kort kjole, som også er helt nedringet. Det vil i mange tilfælde endda være lidt af et hit. Men skal du til en lidt mere seriøs oktoberfest (noget de især i Tyskland tager meget seriøst), så går den ikke. Her er der en del regler som det er god tone at overholde. Lad os start med at se på hvilke regner der er for tyrolertøj eller tyroler kostumer til kvinder.

Læs også: Sådan vælger du det helt rigtige tyrolertøj

Valg af tyroler kostumer til kvinder

Som kvinde skal man jo helst komme i kjole (tænk på Heidi i østrigske film). Her går man bestemt ikke galt i byen, med en traditionel Dirndl kjole. Den behøver endda ikke engang at være specielt nedringet, men må meget gerne gå ned til under knæene. En hvid eller lys bluse med korte ærmer til at have på under kjolen. Pæne strømpebukser sammen med et par ordentlige sko (ikke træsko). Og selvfølgelig det vigtigste et forklæde, som er bundet i højre side hvis man ikke er single, ellers i venstre side. Kommer man i et kostume som overholder disse få regler, så er man på rette spor.

Valg af tyroler kostumer til mænd

Mange af de kostumer man kan købe til mænd er måske en smule platte eller også er kvaliteten tydelig ringe. Her gælder det om først og fremmest at finde et par gode lederhosen eller læderbukser med seler. Ideelt må de gerne gå ned til lidt under knæene. Hvide lange strømper er også et must, men husk at brændt dem ned så de ikke går helt op til bukserne. En ternet skjorte passer som regel også fint ind, ellers kan man til nød også bruge en ens farvet. Sidst men ikke mindst, et par sorte eller brune sko i god kvalitet og du er klar til festen.
Drop alpehuen, plastik ølkruset og alt andet gøgl hvis du vil tages en smule seriøs (selvom de fleste af os, ikke føler os særlig seriøse i en udklædning som denne)

Læs også: Valg af kostumer til Halloween

Nu skulle du gerne være blevet en smule klogere på hvad du skal vælge af kostume her til oktoberfesten, og på den måde undgå at blive helt til grin, skulle festen være mere seriøs end du lige havde forestillet dig. Alternativet et at vente med at dukke op, til folk har fået så meget at drikke, at de alligevel ikke ligger mærke til dig eller hvad du har på.
For mange af os, er det at vælge det helt rigtige tyrolertøj en af de bedste ting ved at deltage i en officiel oktoberfest. Så er det næsten lige meget om det er i Danmark eller nede i Tyskland.

Mangler du lidt stemning til din næste oktoberfest, så kommer her nogle sange som passer perfekt til enhver tyroler fest.Filed under: Diverse

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!