Øreringe fra ZevaNoget som jeg altid har interesseret mig en del for, er smykker. Både dyre smykker i sølv og guld, men også de helt simple og billige, som f.eks. et simpelt læderbånd eller halskæde med et lille vedhæng. Jeg bruger nok i gennemsnit 300 kroner om måneden på smykker, og køber hovedsageligt fra online butikker som Chantri, Zeva og Pandora. Nogle gange køber en 3-4 billige smykker, som f.eks. her sidste uge hvor jeg købte et læder Shamballa armbånd fra Zeva.dk, gangen før kørte jeg et armbånd i sølv i den lokale smykkebutik i gågaden. Dog køber jeg aldrig billige øreringe, da jeg en gang har oplevet at få eksem fra et par øreringe fra Føtex.
Det sjove med smykker, er den udvikling der har været, blot over de seneste 10 år. For omkring ti år siden, så var det ikke særlig populært at gå med billige smykker fra butikker som f.eks. Glitter eller H&M, nu om dage høre disse produkter til de mest populære og solgte. Dette på trods af at kvaliteten er fuldstændig den samme som den var for 10 år siden. Lad os se lidt på hvordan det kan være, at vi nu elsker den slags når vi med alt andet, fokusere mere og mere på kvalitet og at tingene skal kunne genbruges.

Køb og smid væk smykker

Mange af de helt billige smykker til 30-50 kroner er hvad jeg kalder køb og smid væk smykker. Jeg kan sagtens finde på at købe en billig halskæde i Bilka, hvis den f.eks. passer perfekt til den nye trøje, jeg lige har købt. Jeg er så godt klar over at jeg nok kun vil kunne bruge den tre til fire gange før belægningen er lidt af, og den begynder at se kedelig ud. Men sådan er det ofte med de helt billige smykker, hvad enten det er tale om et armbånd, halskæde eller ringe. Køber man et billigt smykke, så skal man ikke regne med at det er noget man også har om et år.

Smykker og gymnastik

Min datter Melanie elsker smykker, og hun elsker sport og gymnastik. Derfor har vi også en del diskussion om hvor vidt hun må have sine smykker på når hun dyrker gymnastik eller bruger sin Airtrack. Jeg prøver at forklare hende at smykker og sport ikke høre sammen, og hun derfor slet ikke skal have nogle på. Hun mener at hun sagtens kan hoppe rundt på sin Airtrack med øreringe, fingerringer, halskæder, armbånd og hvad hun ellers lige har på af smykker. Selv syntes jeg det giver en unødvendig risiko, da man jo nemt kan rive sig på et smykke hvis du lander forkert, men det er hun ikke enig. Så prøvede jeg at argumentere for at der var en god chance for at man tabte sit smykker når man tumbler rundt, men den var hun heller ikke enig i. Men det endte med at vi indgik et kompromis, så hun må ikke dyrke sport med halskæder og armbånd, fingerringe og øreringe er dog ok indtil videre.

Læs også: Airtracks og gymnastik

Mellem kvalitet

Alternativt kan man gå efter dem som koster en smule mere. F.eks. købte jeg for lidt over et år siden, en flot halskæde fra Chantri til omkring 200 kroner, hvilket jo også er ret så billigt for et smykke. Kvaliteten af denne type halsklæder, er noget højere end dem man køber til en halvtredser i H&M, og selv her efter et års tid, er den stadig i fin stand. Der er enkelte slidmærker, men ikke noget man lægger mærke til, med mindre man nærstuderer den. Så vil man have nogle smykker, der ikke koster en formue, og også gerne bruge dem mere end blot en enkelt gang, så gå efter dem i mellemklassen. Kvalitet koster jo lidt, og i denne her prisgruppe, er det ikke et fancy unikt design du betaler for, eller en legering af ædelmetal som guld eller sølv.

Kvalitets Smykker

Nogle gange skal man være lidt god ved sig selv, og ikke spare på pengene når man køber sine smykker. F.eks. køber jeg også ofte smykker fra Henrik Ørsnes, hvor jeg ved at kvaliteten er i top, og produkterne er lave af nogle materialer der kan holde til noget. Det er dog sjældent jeg bruge et sådant armbånd eller halskæde, hvis jeg blot skal med veninderne i byen eller til hverdags brug, der foretrækker jeg ofte de lidt billigere smykker. Men skal jeg til noget lidt mere fint, som en barnedåb eller bryllup, så er det her jeg bruge mine flotte smykker. F.eks. en dyr halskæde med en lille diamant eller mit guld armbånd, jeg arvede fra min mormor.

Som du kan se, så bruger jeg selv lidt af hvert, men mange af dem jeg kender har det med næsten udelukkende kun at købe de dyre smykker, eller også er dette noget de slet ikke vil betale specielt meget for, og holder sig til dem de kun kan bruge et par gange før de er til at smide væk. Se flere eksempler på smykker og ringe her på pinterst

Filed under: Diverse

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!