Firmaet med24 har skabt stort success især via salg af deres nye graviditetstest og er blevet en online succes historie i Nordjylland. Men hvad er en graviditetstest? I denne tekst vil du have mulighed for at læse omkring det at bruge en graviditetstest. Testen kan hjælpe med at informere dig om du er gravid eller ikke. Igennem teksten vil der være nogle forskellige hovedpunkter som giver dig et hurtigt overblik over hvad du kan læse i teksten eller du kan se eksempler på disse test under vores henvisningskilder eller direkte inde på babyornot.dk.

Hvordan virker graviditetstesten?

Når kvinden bliver gravide, så begynder de at danne et hormon som hedder Humant Chorion Gonadotropin. Dette hormon dannes kort efter befrugtningen, altså når det befrugtede æg er vokset fast i livmoderen. Dette hormon udvikles stærk, og man siger at dette hormon fordobles ca. Hver 3. dag i de første 10 uger af kvindens graviditet. Dette hormon stiger specielt meget i blodet og i urinen i den første del af ens graviditet, selvom det er forskelligt hvor hurtigt en gravid kvinde danner hormonet, kan mængden alligevel afgives ud fra urinen, og derved påvise om der er graviditet.
Hvornår kan jeg udføre en graviditetstest?

Når du skal mål hormonet HCG i urinen, så skal man tidligst gøre det den dag man forventer menstruationen. Hvis du foretager testen tidligere, kan du ikke være sikker på det resultat som afgives. Derudover skal det siges, at ca. Halvdelen af kvindens befrugtede æg vil gå til grunde i løbet af de første 6 uger. En stor mængde æg vil gå til grunde inden at menstruationen udebliver, og derfor er en positiv graviditetstest ikke således ensbetydende med en graviditet. Rent faktisk kan man sige, at jo længere man venter med at udfører testen, jo større er sikkerheden for et korrekt resultat.
Når du køber dig en test, så læs først brugsanvisningen, denne kan give dig et godt indblik i hvornår og hvordan du skal benytte den test som du har købt. De fleste tests kan tages kan tages alle timer i døgnet, men det kan dog bedst forsåles at tage udfører testen om morgen, da urinen er mere koncentrat om morgen.

Hvor lang tid går der før resultat?

Hvis du har fuldt brugsanvisningen og taget den som skrevet, så er det normale at du kan aflæse på teststrimlen 1-5 minutter efter om vedkommende er gravid eller ikke. Dette er vigtigt at man aflæser den inden for denne tid, fordi hvis at den har lagt forlænge, kan farverne ændres og resultatet kan blive usikkert og ikke vise det korrekte resultat. En god huske regel er maks 10 minutter.

Køb af graviditetsteste

Man kan købe sådan en test rigtig mange steder. Du kan købe dem steder som internettet og frem til apoteket. På internet findes der webshops som sælger pakker hvor der eksempelvis er 10 stk., så du kan holde øje med om du er gravid flere gange på året hvis du føler at du har de underligt. Derudover hvis du gerne vil have noget vejledning indenfor dette emne, så kan de helt sikkert hjælpe dig. Pris niveauet ligger på omkring 15 kr på styks på internettet, og mellem 20-25 kroner i mange af de lokale butikker. Så som med alt andet er det ofte gode penge at spare ved at købe sin graviditetstest online fremfor lokalt.

Filed under: Diverse

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!