Hvis du har en hjemmeside, så har du sikkert hørt om SEO. Men er det overhoved noget du bør overveje til din hjemmeside eller er det blot endnu et af de mange marketing buzz ord?
SEO kaldes på dansk også for søgemaskineoptimering og er en process hvorved du kan optimere forskellige elementer på din hjemmesid (og uden for din hjemmeside) med henblik på at gøre din hjemmeside mere tiltrækkende over søgemaskinene så du bliver vist mere når folk søger på Google, Bing eller Yahoo. Hvad hvad er SEO og hvorfor skal du bruge det?

Fordele ved SEO

Den store fordel ved at SEO optimere sin hjemmeside, er at du gerne skulle blive vist på søgemaskinerne når folk laver en søgning på ord som er relevante for din brache. Er du f.eks., webdesigner og gerne vil have at folk finder dig når de søger efter ord som: ny hjemmeside, webdesigner, webbureau og den slags så er du nød til at have en SEO optimeret hjemmeside. F.eks. er der hver måned cirka 2000 som søger på webdesigner og hjemmeside design. Ligger din side #1 på disse ord, kan du igennemsnit forvente at 43% af dem søger, klikker sig ind på din hjemmeside. Det er næsten 900 ekstra besøgende hver måned, så alt efter hvor godt de syntes om det de ser, kan det give 8-20 nye hjemmeside opgaver til dig hver måned. Også selvom du ligger 5-6 på oversigten over viste resultater vil det være med til at øge mængden af besøgende du får ind på din hjemmeside. Hvis din hjemmeside ikke er SEO optimeret, vil du som regel få meget lidt trafik ind fra søgemaskinerne. Og denne type trafik konverterer ofte bedre end betalt annoncering.

Læs også: Code10 – SEO optimering af hjemmeside

Ulemper ved SEO

SEO kan være dyrt at komme i gang med. Der skal som regel bruges en hel del tid på SEO optimering. Enten din egen tid, eller også den tid et SEO firma skal bruge på opgaven.
SEO resultater er ikke noget du skal forvente at se i løbet af en måned eller 2. Jo større konkurrencen er inden for dit område, jo længere tid skal du regne med at det tager inden du ser resultat af arbejdet. I nogle brancher kan der op til et år før du er i top 10 på søgeord med meget stor konkurrence. Husk på at selvom du arbejder intensivt med søgeord, så betyder det ikke at dine konkurrenter ikke også arbjeder med deres.

SEO optimering af hjemmeside til webdesign hos Alphaweb

SEO eller betalt annoncering

Du du bruge SEO eller betalt annoncering til at få flere besøgende ind på din hjemmeside?
Med betalt annoncering kan du allerede efter en time begynde at få flere besøgende ind, problemet er bare at når folk søger på søgemaskinerne er der kun en lille del som klikker sig ind på en betalt annonce. Typisk er det under en 1/3 som vælger et klikke på en betalt annonce. Langt de fleste vælger at klikke på et af de resultater der kommer frem naturligt (også kaldet organiske placeringer). Er du ikke imellem disse resultater går du glip af mange potentielle kunder, hvilket du ikke ønsker. Er du derimod kun synlig på de organiske resultater går du glip af alle dem som kun klikker sig ind på de betalte annoncer. Derfor kan det ofte være en fordel både at benytte sig af betalt annoncering og SEO. Det med at du er vist begge steder er også med til at brande dit firma bedre, og dermed øje chancen endnu mere for at det er din virksomhed de vælger at klikke sig ind på.

Har du brug for hjælp til SEO, så kan vi anbefale følgende webbureau fra Aalborg:

Alphaweb
Ved Stranden 22, 4. th.
9000 Aalborg
https://www.alphaweb.dk
+45 24926810
[email protected]

Filed under: Info

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!