Business intelligence erp er et af de helt nye trends inden for firma software. Især mange af de større virksomheder leder en effektive måde at integrere deres business intelligence system ind i deres erp system og derved få mulighed for analyse på tværs af alle deres data.
Hvis vi ser lidt nærmere på de forskellige systemer her.

BI og ERP systemer

Hvad er ERP:

ERP er en forkortelse for Enterprice Resource Planning og er hovedsagligt en udvidet version af de gamle økonomi systemer som de flester virksomheder bruger eller brugte. Det handler her om at samle mange af de forskellige programmer i et og dermed få adgang til alle data uden at skulle køre med en masse forskellige programmer med hver deres eget interface og layout. Det kan f.eks. være ekstra funktioner som kundedatabaser, ordre lister, lagerstyring m.m Disse program går nu om dage under betegnelsen ERP systemer.

Hvad er business intelligence:

Vi har før her på siden været inde på begrebet business intelligence og til dem som ikke kender til det er det en type af programmer som analyse data fra forskellige data kilder og finder mønstre i disse data eller sammenligner de forskellige data i brugervenlige tabeller. F.eks. kan BI (business intelligence) bruges til at holde salgs data op imod sælgere eller placeringer, og således få et hurtigt overblik over hvor man sælger mest, hvad der bliver solgt mest af og hvem som sælger det. Disse data kan så bruges til at finde ud af hvor man kan sætte en ekstra indsats ind og dermed forbedre sit salg eller bruge det til trendspotting for at se hvor man skal sætte ind 2-3 måneder ud i fremtiden. F.eks. fik dueplast installerede et business intelligence erp system i forbindelse med udviklingen af deres æsker og pga. de forslag de fik fra programmet kunne de forbedre kvaliteten på disse æsker med 15% og samtidig bringe produktions omkostningerne ned med 16% som du kan se på f.eks. dueplast eller GymPlay.
Også inden for sport benyttes Ai og BI en hel del. Især inden for konkurrence idræt. Her indsamles store mængder data om udøveren og de data indsamles i et Business intelligence program som understøtter big data. F.eks. når en gymnast laver spring på en Airtrack, så analyseres alle data, og programmet kommer med nogle forslag til forbedringer. Dette er dog en dyr og kompliceret teknik, så ofte ikke en mulighed for dig der har en Airtrack i haven du bruger et par gange om uge. Men til professionelle vil det give ret god mening og kan være med til at forbedre deres teknikker en del.

Læs også: Airtrack til haven – hvorfor det er en god ide

Fordele ved at integrere BI i ERP-systemer

Når virksomheder integrerer Business Intelligence (BI) i deres Enterprise Resource Planning (ERP) systemer, opnår de en række fordele, der kan revolutionere måden, de opererer på. Denne integration gør det muligt for virksomheder at udnytte deres data på en mere effektiv måde og giver adgang til dybere indsigt, der kan drive beslutningstagning og strategisk planlægning.

Forbedret beslutningstagning

En af de største fordele ved at integrere BI i ERP-systemer er evnen til at træffe mere informerede beslutninger. BI-værktøjer giver adgang til realtidsdata og avancerede analyser, der hjælper ledere med at forstå komplekse datasæt hurtigt og præcist. Dette kan føre til bedre strategiske beslutninger, der er baseret på konkrete data frem for mavefornemmelser. Eksempelvis kan en virksomhed, der analyserer sine salgsdata gennem et integreret BI-ERP system, identificere salgs- og markedsføringsstrategier, der fungerer bedst, og allokere ressourcer mere effektivt.

Øget effektivitet og produktivitet

Integration af BI i ERP-systemer kan også føre til øget effektivitet og produktivitet i hele organisationen. Ved at samle data fra forskellige afdelinger og systemer på én platform, eliminerer virksomheder behovet for at manuelt samle og krydsreferere data fra forskellige kilder. Dette sparer tid og reducerer risikoen for fejl. For eksempel kan en integreret BI-ERP løsning automatisk generere rapporter, der tidligere krævede timers arbejde, hvilket frigør medarbejdere til at fokusere på mere strategiske opgaver.

Forudsigende analyser og trendspotting

En anden væsentlig fordel er evnen til at udføre forudsigende analyser. Med BI-værktøjer integreret i ERP-systemer kan virksomheder identificere trends og mønstre i deres data, der kan indikere fremtidige tendenser. Dette giver virksomheder en konkurrencemæssig fordel, da de kan forberede sig på fremtidige markedsændringer og tilpasse deres strategier derefter. For eksempel kan en producent ved hjælp af forudsigende analyser identificere, hvornår der sandsynligvis vil være en stigning i efterspørgslen efter visse produkter og justere deres produktionsplaner i overensstemmelse hermed.

Bedre kundeindsigt

Integrerede BI-ERP systemer kan også give virksomheder dybere indsigt i deres kunder. Ved at analysere data om kundeadfærd, præferencer og købs-historik kan virksomheder skræddersy deres marketing- og salgsstrategier for at imødekomme kundernes behov mere præcist. Dette kan føre til øget kundetilfredshed og loyalitet. For eksempel kan en detailhandler bruge BI-analyser til at identificere hvilke produkter, der er mest populære blandt forskellige kundesegmenter, og tilpasse deres markedsføringskampagner derefter.

Omkostningsbesparelser

Selvom implementeringen af BI-ERP integration kan være forbundet med initiale omkostninger, kan det på lang sigt føre til betydelige omkostningsbesparelser. Ved at optimere processer, reducere ineffektivitet og forbedre ressourceallokeringen kan virksomheder reducere deres driftsomkostninger. For eksempel kan en virksomhed, der bruger BI til at optimere deres lagerstyring, reducere lageromkostninger ved at minimere overflødig lagerbeholdning og undgå stock-outs.

Øget fleksibilitet og skalerbarhed

For rigtig mange virksomheder så giver integrerede BI-ERP systemer øget fleksibilitet og skalerbarhed. Virksomheder kan nemt skalere deres systemer op eller ned i takt med, at deres behov ændrer sig, og de kan tilpasse BI-værktøjer til at opfylde specifikke krav. Dette gør det muligt for virksomheder at forblive agile og hurtigt tilpasse sig nye udfordringer og muligheder.

Dermed kan integrationen af BI i ERP-systemer give virksomheder en omfattende forståelse af deres operationer og markeder, hvilket kan føre til forbedret effektivitet, bedre beslutningstagning og øget konkurrenceevne. For virksomheder, der ønsker at udnytte deres data fuldt ud og opnå en strategisk fordel, er BI-ERP integration en kraftfuld løsning.

Integration af ERP og BI systemer

Noget af det helt nye som mange firmaer er ved at få øjenene op for at mulighederne for nemt og hurtigt at kunne integrere deres nuværende ERP system med et moderne business intelligence system og derfor kunne analysere på alle de kæmpe mængder af data de allerede har liggende inde i erp systemet. Især for mange af det helt store virksomheder er business intelligence erp de begyndt at få øjenene op for og se de mange muligheder i. Det store problem ved mange af de klassiske BI systemer er netop det at have nok data samlet et sted til til at kunne retfærdig gøre de relative store omkostninger der normalt er forbundet med anskaffelse af et BI system, for udover uddannelse i brug af business intelligence systemet skal systemet købes, sættes op og man skal oprette en special database (data warehouse) hvor i man så lager så meget information som muligt for alle de kilder relateret til sin virksomheder. Især det at man ikke skal til at indsamle data og opsætningen klares relativ nemt da det integreres med det eksisterende ERP system gør det meget nemmere at komme igang uden først at skulle bruge en masse tid på research og opsætning.

Filed under: Diverse

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!