Business intelligence erp er et af de helt nye trends inden for firma software. Især mange af de større virksomheder leder en effektive måde at integrere deres business intelligence system ind i deres erp system og derved få mulighed for analyse på tværs af alle deres data.
Hvis vi ser lidt nærmere på de forskellige systemer her.

BI og ERP systemer

Hvad er ERP:

ERP er en forkortelse for Enterprice Resource Planning og er hovedsagligt en udvidet version af de gamle økonomi systemer som de flester virksomheder bruger eller brugte. Det handler her om at samle mange af de forskellige programmer i et og dermed få adgang til alle data uden at skulle køre med en masse forskellige programmer med hver deres eget interface og layout. Det kan f.eks. være ekstra funktioner som kundedatabaser, ordre lister, lagerstyring m.m Disse program går nu om dage under betegnelsen ERP systemer.

Hvad er business intelligence:

Vi har før her på siden været inde på begrebet business intelligence og til dem som ikke kender til det er det en type af programmer som analyse data fra forskellige data kilder og finder mønstre i disse data eller sammenligner de forskellige data i brugervenlige tabeller. F.eks. kan BI (business intelligence) bruges til at holde salgs data op imod sælgere eller placeringer, og således få et hurtigt overblik over hvor man sælger mest, hvad der bliver solgt mest af og hvem som sælger det. Disse data kan så bruges til at finde ud af hvor man kan sætte en ekstra indsats ind og dermed forbedre sit salg eller bruge det til trendspotting for at se hvor man skal sætte ind 2-3 måneder ud i fremtiden. F.eks. fik dueplast installerede et business intelligence erp system i forbindelse med udviklingen af deres æsker og pga. de forslag de fik fra programmet kunne de forbedre kvaliteten på disse æsker med 15% og samtidig bringe produktions omkostningerne ned med 16% som du kan se på f.eks. dueplast eller GymPlay.
Også inden for sport benyttes Ai og BI en hel del. Især inden for konkurrence idræt. Her indsamles store mængder data om udøveren og de data indsamles i et Business intelligence program som understøtter big data. F.eks. når en gymnast laver spring på en Airtrack, så analyseres alle data, og programmet kommer med nogle forslag til forbedringer. Dette er dog en dyr og kompliceret teknik, så ofte ikke en mulighed for dig der har en Airtrack i haven du bruger et par gange om uge. Men til professionelle vil det give ret god mening og kan være med til at forbedre deres teknikker en del.

Læs også: Airtrack til haven – hvorfor det er en god ide

Noget af det helt nye som mange firmaer er ved at få øjenene op for at mulighederne for nemt og hurtigt at kunne integrere deres nuværende ERP system med et moderne business intelligence system og derfor kunne analysere på alle de kæmpe mængder af data de allerede har liggende inde i erp systemet. Især for mange af det helt store virksomheder er business intelligence erp de begyndt at få øjenene op for og se de mange muligheder i. Det store problem ved mange af de klassiske BI systemer er netop det at have nok data samlet et sted til til at kunne retfærdig gøre de relative store omkostninger der normalt er forbundet med anskaffelse af et BI system, for udover uddannelse i brug af business intelligence systemet skal systemet købes, sættes op og man skal oprette en special database (data warehouse) hvor i man så lager så meget information som muligt for alle de kilder relateret til sin virksomheder. Især det at man ikke skal til at indsamle data og opsætningen klares relativ nemt da det integreres med det eksisterende ERP system gør det meget nemmere at komme igang uden først at skulle bruge en masse tid på research og opsætning.

Filed under: Diverse

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!